Esztétikai fogászat

Ide soroljuk azokat a kezeléseket, melyek a funkció, valamint a sérült fogszövetek helyreállításával nem állnak összefüggésben.

a)    Lézeres fogfehérítés lsd lézer fejezet


b)    Fogékszer: a hölgyek körében nagy népszerűségnek örvend, valamelyik felső frontfog elülső felszínére (kívánság szerint) ragasztott kristály. A folyamat 10-15 percet vesz igénybe, a fogfelszín előkészítése (savazás-bondozás) után folyékony tömőanyaggal rögzítjük.


c)    Héjpótlások: héjak készítésekor  minimális preparálás mellett, vagy bizonyos héjak esetében előkészítés nélkül kimagasló esztétikai eredmény érhető el. Azonban indikációs területük szűknek mondható. Olyan esetekben a legideálisabb, amikor formai-alaki, esetleg minimális helyzeti eltéréseket szeretnénk korrigálni, vagy tartósan fehér fogakat az elülső régióban. Többszörösen törött, gyökérkezelt, vagy erősen elszíneződött fogak esetén a korona az ideális és hosszútávú választás.


Héjkészítés menete: a fog külső felszínének minimális előkészítése, preparálása után  lenyomatot veszünk. Fogszínt választunk, harapást rögzítünk, majd a laborban az elkészített mintára a fogtechnikus elkészíti a héjat, melyet speciális ragasztó segítségével rögzítünk az előkészített fogfelszínen. Többnyire kerámiából készülnek, ezzel érhető el a legjobb esztétikai eredmény.Az előkészítés előtt lehetőség van tanulmányi minta készítésére, ill. a készülendő héj mintázására, valamint a várható végeredmény modellezésére amit a fogtechnikus végez.
 

Hírek, információk

Elköltöztünk!

Elköltöztünk!

                                  

Hírek, információk

Megújult honlapunk!

Megújult honlapunk!

Örömmel értesítjük meglévő és leendő pácienseinket, hogy széleskörű szolgáltatásaink maradéktalan megismerése céljából megújítottuk weboldalunkat, ahol naprakészen informálódhatnak akcióinkról és rendelőnk legújabb szolgáltatásairól.


GINOP-8.3.5-18 projekt