Lézeres kezelések

Rendelőnkben multifunkciós sebészeti diódalézert használunk (980nm-7W).
Lézeres eljárásokat végezhetünk önálló kezelésként, vagy más fogászati beavatkozások kiegészítéseként is.

A lézeres sebészet főbb előnyei a következőek:

  • vérzésmentes operációs terület
  • fájdalommentes beavatkozás
  • gyulladáscsökkentő hatás
  • gyorsabb regeneráció – hámosodás (biostimulációs hatás)
  • minimális trauma
  • minimális posztoperátios érzékenység

A lézert használhatjuk csaknem a fogászat minden területén.

Sebészet, és implant beavatkozások

Implantáció előtt – és után is bizonyos esetekben szükség lehet lágyrészkorrekciókra.
Ilyen pl.: a  frenulectómia  mellyel ajakfék, buccafék vongáló-húzó, lungáló hatását szűntethetjük meg. Erre bizonyos esetekben a saját fogak mellett is szükség lehet, külónösen alsó-felső ajakfékek területén, vagy gyerekeknél a fogváltás időszakában.

Implantátum feltárására: elvégezhető lézerrel a gyógyulási idő letelte után. Az implantátum feletti lágyrész, minimális traumával történő eltávolításra, a biostimulációs hatásának köszönhetően pedig gyorsabb hámosodás, sebgyógyulás várható.

Implantáció után: bizonyos esetekben szükség lehet az áthajlás (vestibulum) korrekciójára is. Az eljárás célja az implantátum melletti feszes íny növelése, szélesítése, ill.az izmol húzó hatásának megszűntetése. Csontközelben használata fokozott figyelmet igényel.

Periimplantitis lézeres kezelése: az implantátum mellett kialakult tasak és gyulladásos tünetek mérsékelhetőek lézer segítségével. Első fázisban a tasakban, ill.az implantátum  felszínén felszaporodott baktériumok száma csökkenthető, amik a kialakult gyulladásos területért felelősek. Ez lehetséges, hogy többszöri kezelést igényel, majd egy stabil állapot  elérése után további softlézeres kezelések javasoltak (biostimuláció).

Protetikai lézeres beavatkozások: hídak, koronák, inlayk, onlayk készítésekor a fogak előkészítése után, lenyomatvétel előtt, a sulcus gyorsan kezelhető, így vérzésmentes feltételeket tudunk biztosítani a pontosabb lenyomat érdekében.
Parodontális tasak kezelése: a fogágybetegségben szenvedők esetében kiegészítő eljárásként alkalmazható a megelőző szajhigiénés kezeléseket követően (fogkőeltávolítás, kürettálás). A lézerszálat a tasakba vezetve nagymértékben csökkenthető a gyulladást okozó baktériumok száma, valamint a biostimulációs hatásnak köszönhetően a folyamat a regeneráció irányába fordítható megfelelő szájhigiénia mellett (csontregeneráció, új hámtapadás).

Lézerrel asszisztált gyökérkezelés: A végleges gyökértömés elkészítése előtt, a gyökércsatornák mechanikai megmunkálása és kémiai fertőtlenítése után, lehetőségünk van a gyökércsatorna további fertőtlenítésésre, szaggatott üzemmódban a 200 mikronos szálat  a csatornába bevezetve a bemért, feltágított hossznak megfelelően min. 3 x csúcstól a koronális irányba a szálat spirálisan mozgatva további jelentős baktériumszám csökkenés érhető el. Így sokszor a gyökértömés  egy ülésben megoldható.

Biostimuláció, sebek gyógyítása, afta, herpesz: biostimulációs hatása az implantológiában, parodontológiában is sikerrel alkalmazható, mivel csökkenti a csontleépülést- serkenti a csontappositot, és a vertikális csontképződést stimulálja. A softlézer terápia másik fontos hatása, a gyulladácsökkentés, a sebgyógyulás elősegítése, gyorsabb regeneráció, így sikerrel alkalmazható herpesz, afta, ínygyulladás esetén, ill.műtétek után.

Lézeres fogfehérítés: egy speciális fogfehérítő kézidarab segítségével aktiváljuk, a lézer hullámhosszán működő fehérítő zselét, melynek eredményeképpen bizonyos esetekben látványos fehérítést érhetünk el. Az eljárást megelőzően a fogak megfelelő izolálása szükséges. A fehérítést követően kellemetlen utóhatások, érzékenység nem tapasztalható. További előnye, hogy más fehérítő eljárással szemben mélyebben hat, így tartósabb, hatékonyabb eredmény érhető el. A maximális hatás a kezelést követő 4-5.napon jelentkezik. Színezékeket tartalmazó ételek-italok fogyasztása nem javasolt (kávé, bor, kóla), valamint a dohányzás sem, ami a tartósságot nagyban befolyásolja. Nem megfelelő eredmény esetében a kezelés 2 hét múlva megismételhető. A fehérítést követően minden esetben fluorid tartalmú fogkrém, ill.zselé használata javasolt (Elmex). Az elvárt eredmény nem minden esetben garantálható, nagyban függ az elszíneződés mértékétől, ill.a páciens egyéni adottságaitól (fogak színösszetétele, transzparencia, stb.)

Hírek, információk

Elköltöztünk!

Elköltöztünk!

                                  

Hírek, információk

Megújult honlapunk!

Megújult honlapunk!

Örömmel értesítjük meglévő és leendő pácienseinket, hogy széleskörű szolgáltatásaink maradéktalan megismerése céljából megújítottuk weboldalunkat, ahol naprakészen informálódhatnak akcióinkról és rendelőnk legújabb szolgáltatásairól.


GINOP-8.3.5-18 projekt