Szájhigiénia és fogágybetegségek kezelése

A professzionális fogtisztítás magában foglalja együttesen a fogkő gépi (ultrahangos) és kézi eltávolítását, a polírozást, esetenként a profilaxis-polírozó pisztoly használatát, valamint a kezelés végén szájhigiénés instrukciókat a helyes fogmosási technika ismertetését, fogápolási segédeszközök bemutatását (fogselyem, interdentális fogkefe, szájvizek)

 

A kezelés menete: szükség esetén helyi érzéstelenítésben történik, az adott esettől függően.
  1. fogkőeltávolítás első lépése egy ultrahangos készülék használata. Ennek hegyes vége finom rezgéseket végezve pattintja le a fogkövet a fog felszínéről úgy hogy a fogzománcot nem sérti. Amennyiben szükség van rá, kézi műszerek használatával a fogkövet tovább lehet tisztítani, lepattintva a lerakódott fogkövet.
  2. a következő lépés a gyökérfelszínek tisztítása  kürettkanalak segítségével (gyökérsimítás). Ez abban az esetben szükséges, ha fogágybetegség következtében úgynevezett tasakok alakulnak ki a fogak körül. Ez azt jelenti, hogy a csont a fogak mellett leépült, és a szájban látható íny szintje, valamint a fogakat körülvevő csont között a távolság nagyobb lett, mint 2mm, ami a fiziológiás sulcusmélység.
  3. ezután következik a fogfelszínek polírozása. Ez történhet egy ún.profilaxis pisztoly segítségével, ami finom polírozó por használatával –víznyomás mellett – tisztítja a fogfelszíneket. A polírozást egy finom polírkefe és paszta együttes használatával fejezzük be.
  4. fogágybetegek kezelése esetén kiegészítő eljárásként alkalmazható lézeres tasakfertőtlenítés, melynek során egy vékony szálon keresztül a tasakba juttatjuk a lézersugarakat, meghatározott dózis mellett. A lézersugarak antibakteriális és biostrimulációs hatásait kihasználva gyorsabb gyógyulás és látványosabb eredmény érhető el.
  5. bizonyos esetekben ún.tasakműtétek is végezhetőek vertikális csontvesztés esetén a fogak mellett. Ezek során a tisztítás után speciális anyagok (csontpótlók, membránok) felhasználásával próbáljuk regenerálni az elveszett csontot. Az eredmények nagyon függenek csontdefektus kiterjedésétől.

Hírek, információk

Elköltöztünk!

Elköltöztünk!

                                  

Hírek, információk

Megújult honlapunk!

Megújult honlapunk!

Örömmel értesítjük meglévő és leendő pácienseinket, hogy széleskörű szolgáltatásaink maradéktalan megismerése céljából megújítottuk weboldalunkat, ahol naprakészen informálódhatnak akcióinkról és rendelőnk legújabb szolgáltatásairól.


GINOP-8.3.5-18 projekt

GINOP-8.3.5-18 projekt